Kastade mig direkt att lösa nybakad nobelpristagare! Jag har inte ångrat mig men lösningen lämnade många blandade känslor. Hon behärskar mästerligt konsten att berätta historien. Biografi är hennes signum. Här berättar hon om sina föräldrar, främst sin mors liv och död. Jag gillar den lågmälta berättande. Jag vill lära känna hennes mor. Hon är stark, oförutsägbar, motståndskraftig. Författaren är inte rädd att visa sina motstridiga känslor kring moders sista år i livet. Jag gillar ”okammade” berättelser.. Men jag även saknar något. Författaren sa i intervju att hon inte beskriver känslor. Hon berättar och läsaren får uppleva själv. Så må det vara men jag kan ändå känns att hon ”gömmer” sig en aning bakom sin sakliga berättelse. Jag skulle nog ändå veta lite mer om  HON kände.. Men intresse är väckt och jag läser redan hennes nästa bok.