Jag kan rekommendera denna bok. Den väcker debattlust, den gör mig upprörd. Författare beskriver kärlekslöst äktenskap och längtan att bli åtrådd – en vanlig historia. Sättet är att detaljerad beskriva den tråkiga vardagen. Det skapar verkligen känslan av otrolig tristess – men jag tror det är författarens syfte, hoppas jag. Det som upprör mig – är beskrivning av relation med barnen. Visst känner man sig igen i beskrivningen av oerhört trötthet under första åren, ”kräk och bajs” och känslan att inte längre äga sig själv – men blandad med KÄNSLAN AV SAMHÖRIGHET OCH LYCKAN av att vara  ”barnets bihang” och TACKSAMHET. Inget sånt i boken. Bara tungt. Inte konstigt nog att senare i boken så har inte karaktären någon relation med sina vuxna barn. Däremot bra skrivet om att vårda en döende partner. Men som sagt – läs, det är en upplevelse. Författaren gav även intervju i DN samt på DNS intervju pod. Lyssna. Den förklarar mycket av boken. Hon kom nu med en ny bok och denna ska jag nu vänta på att läsa!