Stark gestaltning av ungdomarnas liv i nutid med droger, nätsex, svekfulla föräldrar och våld. Nya tider, ny inramning – men samma längtan efter att bli accepterad, älskad. Skräcken att vara…tråkig.  Och ett omättligt  behov av en trygg föräldrar. Gäller i alla tider. Serien är så starkt gjort och spelat att man får ont i magen.

Läser boken ”Den goda sovjetiska köket: minnen, mat och längtan” och kommer på att jag själv skrivit en bok om ryska maten! Min receptbok med mammas matrecept som jag har lagat, fotat och gjort till en bok! All gott från min barndom – varsitt exemplar till båda barn!

Håller på med uppföljaren. Mycket svåra recept på piroger och mycket gammal mat från min mormor som jag hittat i min mors gamla receptsamling. De har jag inte vågat mig på att laga ÄN. Men mina barn har bidragit med fräscha och lättlagade recept som det blir nog jättefin mix!

Jag är så nyfiken på henne! Hon som skapat en värd av kvinnor och mödrar som är ovanligt obekväma och hårt prövade och inte så mammiga i sitt moderskap. Det förbjudna… Hon förtjänar en Nobelpris i litteratur. Jag hoppas innerligt på det!

Hoppades filmen avslöjar lite vem hon är. Ju – som författare men inget som person. Besvikelse….kanske, vi är ju så bortskämda med moderna sociala media men kanske är jag nöjd ändå. Får fantisera vidare om vem hon är! Bara min Ferrante!

Minnen av min barndom, den maten mat åt då…både kulinarisk och estetisk njutning av läsning!

Kunde inte låta bli att laga Гурьевская каша

Man tror att receptet uppfanns av finansminister Дмитрий Александрович Гурьев (1758-1825) till ära av man vunnit över Napoleon. Men man tror även att en enkel kok, livegen Захар Кузьмин kom på receptet och finansminister blev så tagen att han köpte både koken och hela hans familj (1822)!

 

Halvår efter dottern flyttat ut och jag totalt upphör med all form av matlagning börjar längta efter köket!